10 November, 2018

Avstämning inför avresa mot Hisingen

”Vi har jobbat med att njuta så mycket som möjligt”


På söndag klockan 15.00 är det avspark i Allsvenskans sista omgång. Förutsättningarna är enkla: Vinner IFK Norrköping borta mot BK Häcken samtidigt som Kalmar FF vinner hemma mot AIK så tar Idrottsföreningen Kamraterna Norrköping sitt fjortonde SM-guld. Oavsett utgång i matcherna så blir det minst en andraplats.
 

IFK Norrköping har haft en relativt lugn träningsvecka inför söndagens match.

- Vi har jobbat med att njuta så mycket som möjligt och sett till att vi är fräscha i kropparna och inte minst i huvudena inför söndag, säger manager Jens Gustafsson.
 

-Det känns bra. Det ska bli riktigt kul att åka till Göteborg och spela match när det gäller så mycket. Det är en glad och positiv stämning i omklädningsrummet och har varit roliga träningar så vi är väl förberedda, fyller målvakten Isak Pettersson på.
 

Simon Thern som dragits med lite skavanker räknar med spel på söndag.

-Träningsveckan har varit ganska lugn, det gäller att samla kraft och vi har siktat in oss på att ha så mycket energi som möjligt på söndag. Jag kämpar på, har haft lite problem och inte gjort så många träningar denna veckan men förhoppningsvis är jag fullt igång imorgon och kan göra en bra prestation på söndag.

På andra sidan planen står ett Häcken som ännu är obesegrade på hemmaplan denna säsong men IFK Norrköping har tre raka segrar på Bravida Arena sedan den invigdes.

-Häcken borta är alltid en tuff match men vi ska spela vårt spel och våga göra det vi har gjort hela säsongen. Bara för att det gäller så mycket ska man inte ändra på någonting, säger Isak Pettersson.

Att gå in i matcher med rätt fokus är något som både Jens Gustafsson och Simon Thern är inne på.

-Häcken är ett jättebra lag med mycket kvalitativa spelare. Vi måste hålla fokus i vårt anfalls- och försvarsspel. Vi måste hela tiden fokusera på nuet och inte sväva iväg i känslor. Vi måste se till att spela 90 minuter i nuet och ingenting annat, säger Jens.

Simon Thern: -AIK har det i egna händer och vi kan tyvärr inte göra mer än att vinna våran match och sedan hoppas på att Kalmar FF gör sitt. Fotboll är mer än bara fotboll, ibland är det psykologi också och förhoppningsvis kan det sätta sig i huvudet på dem (AIK).

Det är svårt att säga exakt hur många IFK-supportrar som kommer att vara på plats på Bravida Arena på söndag men det är minst 2500 och troligtvis över 3000 personer som gör resan till Hisingen.

- Det är fantastiskt inspirerande att den sista matchen gäller någonting och inte minst att det gäller en förstaplacering. Det är väldigt få förunnat att spela den typen av bortamatch där det är så pass mycket stöd på läktaren. Det är vi oerhört glada för och det är också en förutsättning för att vi ska ha en chans, säger Jens Gustafsson.

Isak Pettersson håller med: -Det är helt fantastiskt, att så många tagit sig dit säger lite om klubben om hur stor den är och hur mycket den betyder för folk här och vi är otroligt tacksamma över att så många kommer och stöttar oss.

-Vi är laddade och ser fram emot vad som komma skall, avslutar Simon Thern.

Supporterinformation inför BK Häcken – IFK Norrköping:
http://ifknorrkoping.se/nyheter/arkiv/supporterinformation-bk-haecken-ifk-norrkoeping
 

Allsvenskan omgång 30
BK Häcken - IFK Norrköping
Bravida Arena
Söndagen den 11/11 klockan 15:00