09 May, 2016

Arnór spelar EM med Island

Arnór: “Jag är glad, lättad – allt. Jag skrek bara rakt ut. En fantastisk känsla.”

 

IFK Norrköpings Arnór Ingvi Traustason spelar EM med Island i sommar.
   –Jag skrek bara rakt ut – en fantastisk känsla, säger Traustason.

 

På det isländska fotbollsförbundets mest välbesökta presskonferens någonsin presenterade förbundskapten Lars Lagerbäck sin 23 man starka EM-trupp. Arnór Ingvi Traustason följde den direktsända sändningen hemifrån Norrköping – men 50 minuter före starten fick han ett SMS med glädjebeskedet.
   Hans namn skulle presenteras i Islands EM-trupp.
   –Efter förra säsongen med IFK Norrköping började jag tänka på landslaget, säger Arnór.
   –Inte på EM. Men jag tänkte att om jag skulle få vara med i A-landslaget, kanske göra 1–2 matcher och vara med i truppen så hade jag varit nöjd. Jag tänkte att min tid kommer när den kommer...

 

Han gjorde mycket riktigt sin landslagsdebut i november. Kallades sedan till Islands januariturné och gjorde sedan avtryck i träningsmatcherna mot Grekland och Danmark under våren.
   –Efter det började jag tänka mer och mer på EM, säger Arnór.
   –Men det kändes fortfarande väldigt långt bort. Många har snackat och sagt att "det är klart att du kommer med". Men så enkelt är det inte. Det finns jättemånga bra spelare från Island.

 

Island möter Portugal, Österrike och Ungern i gruppspelet i sommarens EM-slutspel.
   –Vi har den vinnande känslan i laget. Alla jobbar för varandra, vi spelar kompakt, vill löpa mycket och fajtas. Då får man bra resultat. Man kan inte underskatta något lag i ett EM men känslan är att vi kan slå alla lag i vår grupp, säger Arnór.

 

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se
 

 


#9 Arnór Ingvi Traustason
I IFK sedan:
2014
Allsvenska matcher: 55
Mål/Assist: 11/18