28 October, 2013

Arnór Ingvi Traustason presenteras i kväll

Den isländska ligans största talang har skrivit på ett treårskontrakt med IFK.

 

Han utsågs nyligen till den isländska ligans största talang.
Nu är 20-årige Arnór Ingvi Traustason klar för tre år på Nya Parken och han presenteras för sin nya hemmapublik redan inför kvällens match mot Östers IF som börjar klockan 19.00.

 

   –En spelare med fart, bra touch och ett vasst distansskott. Han kan spela både som mittfältare och forward, säger IFK Norrköpings manager Janne Andersson om det spännande nyförvärvet.

 

Arnór Ingvi Traustason kommer från Keflavik i den isländska högstadivisionen där han gjort fyra mål på 19 matcher i år. 20-åringen har spelat sex landskamper för det isländska U21-landslaget och gjort ett mål i deras EM-kvalspel.

 

   –Han var hos oss fem dagar i somras och spelade en U21-match (mot Gefle) som han gjorde bra ifrån sig i. Vi har varit över på Island och sett honom ett par gånger där, en spännande spelare med ett bra distansskott som han gjort en del fina mål med. Han har en funktionell teknik och är en bra passningsspelare, bra fot på fasta situationer också, säger Janne Andersson.

 

Trots sin unga ålder så har Traustason redan mycket erfarenhet som kommer hjälpa honom i anpassningen till Sverige och allsvenskan.

   –Han har varit på lån hos Sandness i Tippeligan (Norge) förra hösten och gjorde det bra men kände att det var för tidigt att flytta då och han är U21-landslagsman för Island som är ett bra landslag. Han anländer till oss när vi drar igång försäsongen i januari och målsättningen är att han ska vara med och konkurrera om en plats i startelvan.

 

Själv är Arnór exalterad över nästa kapitel i sin karriär.
   –Jag bestämde mig snabbt för IFK Norrköping och ser fram mot att börja spela här väldigt mycket. Jag trivdes väldigt bra med allting under mitt provspel här. Janne Andersson är en riktigt bra tränare och det är ett skönt lag. Arenan och faciliteterna är också bra, säger Arnór Ingvi Traustason som också hoppas kunna konkurrera om en plats i startelvan direkt.

 

   –Jag kan spela på många olika platser och jag vill så klart spela så mycket som möjligt och så snabbt som möjligt, säger han.

 

Arnór Ingvi Traustason
Född: 1993-04-30.
Nationalitet: Isländsk.
Position: Mittfält.
Längd: 182 cm.
Vikt: 75 kg.
Tidigare klubbar: Keflavík ÍF (Island), Sandnes Ulf (Norge, lån).
Källa: eliteprospects.com.

 

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se