06 September, 2018

Angående icke auktoriserade återförsäljare av matchbiljetter

Undvik överpriser och att bli lurad på din biljett

 

Inför säsongen 2018 gick Svensk Elitfotboll ut med en uppmaning om att endast köpa biljetter till Allsvenska matcher av auktoriserade återförsäljare och allra helst direkt av klubbarna.
Då vi hade en helt slutsåld arena i matchen mot Hammarby IF och snart har helt slutsålt mot AIK så publicerar vi också denna uppmaning efter att flera personer hört av sig gällande att biljetter till matchen säljs på nätet med prispåslag på flera hundra procent.

 

"De senaste säsongerna så har premiärerna av Allsvenskan och Superettan lockat storpublik. 2017 såg över 150 000 åskådare den allra första omgången i ligorna och även 2018 väntas locka storpublik till våra arenor. För att vara säker på sin plats gäller det inte bara att köpa biljett, man bör också göra det på rätt ställe för att inte riskera att betala överpris eller i värsta fall gå miste om sin biljett.

 

De tre senaste allsvenska säsongerna har alla lockat över två miljoner åskådare. I takt med att svensk fotboll blivit allt mer populär ökar tyvärr också antalet icke auktoriserade aktörer på biljettmarknaden. En av dessa är företaget Viagogo med säte i Schweiz som säljer dyra biljetter till matcherna i främst Allsvenskan – matcher som ofta inte ens släppts officiellt ännu, det vill säga. biljetter som företaget inte ens har i sin ägo.

 

Personer som köper biljetter via Viagogo får många gånger betala överpriser och det är inget som vare sig ligan eller deltagande föreningar står bakom. För att undvika att betala överpriser eller i värsta fall stå utan biljett så rekommenderar vi att köpa biljetterna endast via auktoriserade återförsäljare, helst via klubbarna själva. Detta görs enklast via respektive klubbs hemsida."

 

Biljetter till IFK Norrköpings matcher köper du med säkerhet på vårt kansli, på ifknorrkoping.ebiljett.nu eller hos våra återförsäljare Ica Maxi, Turistbyrån, Direkten Söder Tull och Gotthuset St Persgatan.