31 March, 2018

“Alla drömmer om att lyfta bucklan – Allsvenskan är speciell”

David Moberg Karlsson längtar efter att få sparka igång den allsvenska säsongen.


När han spelade i Danmark saknade David Moberg Karlsson allt som den allsvenska publiken tillför hemma i Sverige.
  –Jag tror att du kan ta fram många klipp där jag bara går och ler, säger han.


Den positiva supporterkulturen i Sverige och Allsvenskan är något unikt.
  –Att folk är där och ställer upp och sjunger för oss spelare, man får en sådan boost. En egokick som är bland de bästa känslorna jag kan få. Det är fantastiskt att vi har den atmosfären här ute, jag saknade det i Danmark men har verkligen fått det här. Som fotbollsspelare finns inget bättre att få uppleva än publiken när den är så bra, säger David Moberg.

Han har verkligen längtat efter den allsvenska premiären mot BP på måndag.
  –Det var svårt att fokusera i sista träningsmatchen, alla tankar är riktade på premiären. Man har nästan gått som i ett vakuum hela vintern så det finns mycket förväntningar hos oss spelare. Första matchen är speciell med mycket anspänningar, hoppas att vi kan använda det rätt och få ut energi av det istället för passivitet.

Drömmen är självklar inför säsongsstarten.
  –Jag drömmer om att vi ska finnas med hela vägen, in i det sista och kanske vara en joker. Mycket handlar om skallarna, att få ihop det. Alla spelare vill lyfta bucklan, jag har fått känna det en gång i cupen men Allsvenskan är speciell och det är det alla drömmer och jag kan lova att det är det alla där inne (i omklädningsrummet) jobbar stenhårt för varje dag.

Med en ny säsong i antågande är det dags att skapa nya legender och minnen tillsammans. Köp din biljett till måndagens allsvenska premiär mot BP på ifknorrkoping.ebiljett.nu

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

Peking Inifrån (peking.forzafc.football)