19 January, 2018

”En inspirerad spelartrupp med väldigt stark tro”

IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson njuter i fulla drag.


Tre månaders ostört gnuggande. Svensk försäsong måste vara varje tränares dröm!?
  –Det är skönt att kunna träna i lugn och ro och inte må som resultaten, säger Jens Gustafsson.


Med många nya ansikten på plats behöver IFK Norrköping ta tillfället i akt att lära känna varandra, på och utanför planen.
  –Vi behöver träna, vi behöver komma in i det, vi behöver hitta samarbeten med nya spelare och vi behöver lära känna varandra. Det jobbar vi med nu, sedan ska man säga att försäsongerna också är förändrade med mycket mer fotboll idag än förr. Vi spelar så mycket fotboll som vi kan samtidigt som vi med ett visst grepp jobbar med den fysiska delen, säger Jens Gustafsson.
  Hur gör ni för att hitta de här samarbetena?
   –Vi tycker att vi förfogar över en så pass skicklig trupp så det handlar mycket om spelarnas egna förmåga att lära känna varandra i spelform.

En snabb genomgång igen: Simon Skrabb är nyopererad. Han ska ta bort stygnen i mitten på nästa vecka vilket gör att han stannar hemma från träningslägret. Andreas Blomqvist kör rehabilitering det närmaste halvåret. Filip Dagerstål har börjat löpträning och räknar med att vara tillbaka någon gång under lägret och Henrik Castegren tränade nära fullt under fredagen.
  –Så det ser helt okej ut tycker vi. Alla är samlade och man ser att det är en inspirerad trupp och en spelartrupp som har en väldigt stark tro på att nästa år ska bli ett fantastiskt år, på det sättet njuter vi i fulla drag, sedan ser vi fram mot fajterna och träningslägret också så klart.

Peking Inifrån (peking.forzafc.football)


Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se