02 January, 2016

Alexander Fransson klar för europeisk mästarklubb

Fransson: ”Oerhört jobbigt beslut – men redo för nästa steg”.


IFK-produkten Alexander Fransson är klar för den schweiziska ligaledaren FC Basel.
  –Jag hoppas kunna återvända till IFK Norrköping som en bättre spelare i framtiden – hoppas de vill ha mig då, säger ”Alle”.

 

Alexander Fransson har haft ett tufft beslut att fatta.
   Å ena sidan:
   –Norrköping, hemstaden och klubben i hjärtat.
   Å den andra:
   –En häftig utmaning i en storklubb som alltid spelar i de stora europeiska cuperna.

 

Nu är det klart. Kontraktet är påskrivet med den fjortonfaldige schweiziska mästaren FC Basel och gäller fyra och ett halvt år.
   –De tror mycket på mig och att jag kan utvecklas där. Även om beslutet att lämna Norrköping och klubben i mitt hjärta var oerhört jobbigt att ta så känner jag mig fotbollsmässigt redo för nästa steg, säger Alexander Fransson.

 

FC Basel har köpt ut 21-åringen som hade ett år kvar på kontraktet med IFK Norrköping.
   –Självklart vill vi behålla alla bra spelare men om spelaren själv vill iväg och IFK får en kompensation som är marknadsmässigt bra så står vi inte i vägen för någon, säger IFK Norrköpings manager Janne Andersson.
   –Vi har visat att vi kan fostra bra allsvenska spelare som i ”Alles” fall också kan ta nästa steg ut i Europa. Det är ett erkännande och unga spelare ska veta att de har den chansen här i Norrköping. Vi önskar Alexander Fransson stort lycka till i sin fortsatta fotbollskarriär, säger Janne Andersson.

 

Guldåret var Alexander Franssons tredje allsvenska säsong sedan debuten borta mot Mjällby AIF 2013. Går det att beskriva i ord resan han gjort med IFK Norrköping?
   –Egentligen inte. De här tre åren har gått så fort. Vi hade bra flyt i år, var starka hela säsongen och alla bitar föll på plats. IFK har en riktigt stark trupp och kan vara med och slåss om SM-guld framöver också, säger Fransson.

 

För egen del kastas han direkt in i en ny guldstrid. FC Basel leder Superligan i Schweiz med tio poäng ner till tvåan. I UEFA Europa League väntar åttondelsfinal mot AS St-Étienne.

   –Jag har ett halvår på mig att komma in i allt, se hur det fungerar. Så får vi se hur mycket speltid det blir nu i början, klart jag hoppas få spela men samtidigt är det ett lag som går väldigt bra för tillfället. Jag kommer att ha tålamod, säger Fransson.

 

Men först av allt är det Abu Dhabi och landslagets januariturné som gäller nu. Någon gång i framtiden drömmer han om att kunna återvända till IFK Norrköping.
   –Verkligen. Att få spela på ”Parken” har varit en pojkdröm för mig. Jag hoppas att jag kan återvända som en bättre spelare i framtiden – hoppas IFK vill ha mig då, säger han.

 

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

 


På återseende, Alle! Foto: Bildbyrån