13 May, 2018

“2–2 hade absolut varit rättvist”

Rebecca Stigenhed och Anders Gahnström efter uddamålsförlusten mot Jitex.

 

Det var två lag som ville och försökte rulla boll på Östgötaportens konstgräsmatta. Till slut var det serieledarna som drog det längsta strået i en match som lika gärna kunnat sluta oavgjort.

   –Jag tycker vi går in i det och ger dem en ordentlig omgång, sa kapten Rebecca Stigenhed efter 1–2 (0–1) mot Jitex Mölndal.

 

Det hade samlats en del publik i den annalkande sommarvärmen under söndagseftermiddagen och det lät som att gästande Jitex hade med sig ett antal supportrar till sin favör.

   De bjöds på en ganska jämn och tuff inledning av matchen. Ett ställningskrig på mittfältet där båda lagen visade att man ville spela fotboll.

   Däremot saknades de riktigt heta målchanserna.

   Jitex Marika Bergman Lundin provade med ett avslut i straffområdet men Sabina Robertsson räddade.

   0–1 kom strax innan halvtid.

   Ett inlägg från Tove Sjödin skruvade sig in mot Robertsson som släppte retur. Där dök Bergman Lundin upp och petade in ledningsmålet.

 

Till den andra halvleken kom IFK dam ut med ny energi och var också det lag som startade bäst.

   Utdelningen kom efter en timme.

   Filippa Sjöbergs inåtskruvade hörna hamnade i virrvarvet av spelare i målområdet. Någonstans i klungan hittade Selma Cajlakovič rätt och kvitteringen var ett faktum. Där och då kändes det som att matchen var hemmalagets och när Emilia Larsson strax därefter dundrade en frispark i ribban kunde det lika gärna slutat med hemmavinst.

   Istället hade Jitex marginalerna med sig.

   En frispark nickades udan av Rebecca Stigenhed och på andrabollen kom Nora Rönnfors och återtog ledningen.

   Surt tyckte IFK-kaptenen efteråt.

   –Det känns som vi har det och att det rinner oss ur händerna sista tio. Över 90 minuter gör vi en bra match. Vi står upp bra och kommer ner i försvarsspelet så som vi pratat om och täpper igen – kanske inte det roligaste spelet men jag tycker vi gör det och de blir frustrerade och slår lite långt. Vi har lite svårt att få igång spelet även om vi kommer igång i andra, sa Rebecca.

   Båda Jitex mål kom när matchen stod och vägde.

   –2–2 hade absolut varit rättvist. De är fysiska och ett duktig lag med många individuellt skickliga spelare. Jag tycker vi går in i det och ger dem en ordentlig omgång.

 

Huvudtränare Anders Gahnström var inne på samma spår.

   –En tung förlust mot ett väldigt bra lag och jag tycker vi gör en bra insats, framförallt defensivt.

   Vad ska ni bygga vidare på?

   –Vi gör en bra prestation – det är ingenting att hänga med huvudet för. Vi tar med vår defensiv vi gör och vi kan lika gärna vinna den här matchen, sa Anders Gahnström.

   Rebecca Stigenhed tyckte att laget saknade skärpan i den sista tredjedelen.

   –Vi gillar att plottra en hel del men istället kanske man behöver drämma in den och visa vilja att få in bollen. Jag tycker ändå vi ska nöja med insatsen och vi ska titta oss i spegeln och vara nöjd med matchen – en är det träligt att de får in en boll i slutet, sa Rebecca Stigenhed.

 

Jimmy Åkesson

jimmy.a.akesson@gmail.com


Matchfakta

IFK Norrköping–Jitex Mölndal 1–2 (0–1)

Division 1 mellersta Götaland (5:22)

Östgötaporten

Målen: 0–1 (40) Marika Bergman Lundin, 1–1 (60) Selma Cajlakovič, 1–2 (83) Nora Rönnfors.

Varningar: IFK: –, JIT: (35) Nora Rönnfors, 92 (Ema Pajlevic)

Domare: Rami Abbas Chasib, Norrköping.

Publik: 140.

IFK-laget: 22. Sabina Robertsson – 24. Irma Cajlakovič, 4. Rebecca Stigenhed, 20. Selma Cajlakovič (86' 6. My Cato), 18. Alma Ekberg – 12. Tove Werner (67' 7. Amanda Nordlie), 14. Filippa Sjöberg, 9. Emilia Larsson – 5. Olivia Lindgren, 10. Alma Sjödahl (76' 11. Vanessa Karagöl), 15. Lovisa Gustafsson.

Avbytare: 55. Mimmi Pellny (mv), 16. Kelsey Barton, 3. Clara Flenhagen.